Грижа за кожата през зимата

Грижа за кожата през зимата

Грижа за кожата през зимата е толкова важна, колкото и през лятото. Основните фактори, които въздейства върху кожата ни през зимните месеци са студения и по-сух въздух, температурните амплитуди, замърсяването на възхуда и вятъра. Те изсушават значително кожата и намаляват нейната хидратация. Научете повече за грижите, които може да приложите за кожата си през зимния период с нашата луксозна козметика от Мъртво море, за да изглежда тя здрава и жизнена.

1. Почистване

В зимните месеци е особено важно в избора на подходящ почистващ продукт. При суха кожа на лицето е подходящо да се използва Тоалетно мляко за почистване на лице. Нежно почиства, стяга порите и дава допълнителна влага на кожата. При мазна кожа ви препоръчваме Пилинг пяна за почистване на лице. С кремообразна текстура, почиства внимателно, отстранява примесите и мъртвите кожни клетки.
След почистване е хубаво да тонизирате кожата на лицето. Особено важно през зимата е тоника за лице да не съдържа алкохол, който допълнително изсушава. Нашите предложения за тоници за нормална и мазна кожа са:
Тоник за нормална към суха кожа, помага да се отстранят остатъците, като балансира кожата и я успокоява. Тоник за нормална към мазна кожа с пречистена формула, стяга порите, оставя чувство на свежест и отстранява излишното омазняване.

2.Ексфолиране

Ексфолирането на мъртите кожни клетки е важна част от поддържането на здрава, сийна и свежа кожа. През зимата този процес не бива да бъде пропускан. За ексфолиране на лицето ви препоръчваме Медицински терапевтичен ексфолиращ гел, който е нежен и високоефективен, без съдържание на сапун, отлично балансира и почиства кожата. За тяло ви препоръчваме ексфолиращи соли обогатени с минерали от Мъртво море, които отстраняват загрубялата кожа, оставят чувство на свежест, мекота и чистота.

3.Хидратиране

Хидратиращите продукти ни защитават от вятъра, сухия въздух и ниските температури. Те се нанасят непосредствено след почивстване на кожата. Възстановяващият ни хидратиращ крем за лице оставя чувство на свежест, подмладява кожата и възвръзща естествения й баланс. Кожата е гладка, овлажнена и с по-здрав външен вид. Хидратацията на тялото също не трябва да се пропуска. Нашите ароматни масла за тяло се абсорбират бързо от кожата, като я оставят копринено нежна, подхранена и овлажнена. Оставят чувство на свеж приятен аромат, който трае през целия ден. Не пропускайте и нанасянето на хидратиращ нощем крем. Докато спите ще овлажните кожата в дълбочина за целия следващ ден.

4.Слънцезащита

Слънчевите лъчи в комбинация със снега могат сериозно да навредят на кожата ви през зимата. В него се отразяват цели 80% от слънчевите лъчи, докато през лятото в пясъка се отразяват 17%. Използването на продукти със слънцезащитен фактор SPF 15 е напълно достатъчна през този период. За околоочната зона ви препоръчваме Минерален крем SUPREME, който подмладява и успокоява делитката зона около очите и предпазва от вредните слънчеви лъчи. Околоочния контур става видимо по-здрав, по-гладък и по-сияен. За предотваряване на напукванията и твърдата кожа на ръцете през зимата ви предлагаме Крем за ръце Ultimate Collection със слънцезащитен фактор. Подхранва, овлажнява и образува невидим слой върху ръцете, като предпазва от вредните влияния.

Грижа за кожата през зимата

След като се защитили вашата кожа през зимата с подходяща козметика, не трябва да забравяме да се погрижим и от вътре. Пийте повече вода, защото суха кожа не е резултат само на неблагоприятните атмосферни условия, а на цялостната дехидратация на кожата. Горещите душове са приятни в студените зимни дни, но те ще дехитратират допълнително. Избявайте употреба на по-голямо количество алхокол, богати на мазнини храни и захари.

Научете повече за Мъртво море и минералите в него

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here